Gdy ochota na coś słodkiego

ciasto fasolowe Fundacja Niemczyk

CIASTO FASOLOWE:

Składniki na 1 małą keksówkę:

• 1 puszka fasoli czerwonej (240g po odsączeniu)
• 1 banan
• 2 jajka
• 1,5 łyżki oleju kokosowego
• 2 łyżki kakao
• 2 łyżki ksylitolu / cukru trzcinowego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• garść suszonej żurawiny

Fasolę bardzo dokładnie opłukaj letnią wodą na sitku, a następnie wszystkie składniki zblenduj na gładką masę –
blenduj ok. 5 minut. Ciasto wyłóż do formy, wyłożoną papierem do pieczenia, posyp na wierzchu suszoną żurawiną.

Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut i GOTOWE!:)

 

A gdy naprawdę masz mało czasu, a pewnie masz takie proste  składniki w domu  jak płatki owsiane, banan i bakalie to możesz wykonać ciasteczka:

 

Ciasteczka bananowo-owsiane – Najprostsze, najszybsze ;D

  • 2 banany
  • szklanka płatków owsianych
  • ewentualnie orzechy, gorzka czekolada – wedle uznania

Sposób przygotowania: Banany ugnieść  z płatkami, dodać pokruszoną czekoladę, orzechy, uformować ciasteczka i PIEC 15 minut w 175 st. C.

Przeczytaj inne posty

Wydarzenia

Zdrowie

udostępnij post

Dodaj komentarz