CIASTO FASOLOWE:
Składniki na 1 małą keksówkę:
• 1 puszka fasoli czerwonej (240g po odsączeniu)
• 1 banan
• 2 jajka
• 1,5 łyżki oleju kokosowego
• 2 łyżki kakao
• 2 łyżki ksylitolu / cukru trzcinowego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• garść suszonej żurawiny
Fasolę bardzo dokładnie opłukaj letnią wodą na sitku, a następnie wszystkie składniki zblenduj na gładką masę –
blenduj ok. 5 minut. Ciasto wyłóż do formy, wyłożoną papierem do pieczenia, posyp na wierzchu suszoną żurawiną.
Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut i GOTOWE!:)
A gdy naprawdę masz mało czasu, a pewnie masz takie proste składniki w domu jak płatki owsiane, banan i bakalie to możesz wykonać ciasteczka:
Ciasteczka bananowo-owsiane – Najprostsze, najszybsze ;D
- 2 banany
- szklanka płatków owsianych
- ewentualnie orzechy, gorzka czekolada – wedle uznania